Zbog vožnje pod utjecajem alkohola dva vozača dovedena na nadležni sud

Slika /2023/POLICIJA/95.jpg

Vozač u Zadru izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, dok je vozač u Šopotu vozio za vrijeme dok mu je ranije ukinuta vozačka dozvola

Foto: Ilustracija

U utorak, 23. travnja oko 19.25 sati u Zadru, na raskrižju Ulice Borka Šarlije-Kese i Kijevske ulice, 39-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom.
 
Naime, tijekom skretanja na raskrižju nije se držao sredine svoje prometne trake već vozilom prelazi na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera uslijed čega automobilom udara u automobil zadarskih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće, 39-godišnji vozač se udaljio s mjesta događaja.
 
Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,15 g/kg.
Vozač je uhićen i smještan u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Zbog počinjenih prometnih prekršaja, 39-godišnjak je jučer uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Zadru, gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru.
 
 
 
 
Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su u utorak, 23. travnja u 23.02 sati u Šopotu zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg u vrijeme dok mu je pravomoćnim Rješenjem zbog prikupljenih negativnih bodova, ranije ukinuta vozačka dozvola.

Vozač je jučer uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog sudu Zadru.
 

Stranica